Veronika
Vilar Brecelj

violinistka, mentor ArSensei

Veronika Vilar Brecelj je dodiplomski študij violine z odliko zaključila na Universität der Künste v Berlinu pri prof. Tomaszu Tomaszewskemu. Podiplomski študij je nadaljevala na Univeristät für Musik und darstellende Kunst v Gradcu pri svetovno priznanih profesorjih Borisu Kuschnirju, Yair Klessu in ga prav tako z odliko zaključila pri prof. Silvii Marcovici.

Od leta 2020 deluje kot profesorica violine na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Njeni dijaki dosegajo vrhunske rezultate na mednarodnih in državnih tekmovanjih kot so Young virtuoso (Hrvaška), International Gathering of Violinists (Srbija), Giovani musicisti (Italija), Temsig, Tartini, tekmovanje Matije Bravničarja in drugih. Uspešni so tudi pri opravljenih avdicijah v evropske mladinske orkestre kot so Verbier Festival Junior Orcherstra (Švica) in Concertgebouw Young (Nizozemska).

Aktivno koncertira s priznanimi slovenskimi in tujimi glasbeniki v različnih komornih zasedbah ter kot koncertna mojstrica občasno vodi FVG Orchestra (Italija). V sklopu komornega cikla Carpe Artem je posnela zgoščenko z deli D. Elfmana, A. Dvořáka in D. Jakšiča. Bila je članica avstrijskega godalnega okteta Oberton, s katerim je izdala dve zgoščenki. Prvi CD z naslovom »Slavic Soul« je izšel pri založbi ARS Produktion in bil nominiran za prestižno nagrado Opus Klassik 2020. Leta 2021 so izdali njihov drugi CD »Tangabile« z deli Astorja Piazzolle.

Veronika je večkratna prvonagrajenka državnih in mednarodnih tekmovanj kot so Paolo Spincich, Ithaka, Antonio Salieri, Nuovi orizzonti, Musica insieme, Povoletto, Temsig (2006, 2009, 2012), Svirel, Marie Cantagrill (posebna nagrada), Alpe-Adria Marcosig (2.nagrada), Georg Philipp Telemann (4.nagrada). Leta 2009/2010 je bila članica Mladinskega orkestra Evropske unije (EUYO) pod umetniškim vodstvom maestra Vladimirja Askhenazyja. Nastopila je na številnih festivalih v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Nemčiji, na Poljskem, Nizozemskem, v Izraelu, Rusiji in Latviji. Kot solistka je igrala s Simfoničnim in Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, z Orkestrom Furlanije

Špela Pirnat,
violistka

Mednarodno uveljavljena violistka in ustanoviteljica ArSensei, pedagoginja mladim violistom in komornim skupinam, coachinja in študentka psihologije. Koncertira doma in v tujini, tako orkestrsko, komorno, kot tudi solistično.

Sebastian Bertoncelj, violenčelist

Sebastian Bertoncelj,
violončelist

Reden gost na domačih in tujih odrih, tako solistično kot tudi komorno. Prejemnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani, ki se strastno predaja pedagoškemu delu.

Tadej Horvat,
pianist

Leta 2005 z odliko diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu redne prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Junija 2007 je uspešno zaključil specialistični študij klavirja.

Andrej Kos,
akordeonist

Andrej Kos je akordeonist, dejaven v klasični, džezovski in popularni glasbi. Leta 2021 je iz klasične harmonike z odliko magistriral na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Graz.

Eva Bras,
fizioterapevtka

Svojo glasbeno pot je pričela na glasbeni šoli Vinka Vodopivca v Ajdovščini, kjer je pričela z igranjem trobente. Kasneje jo je začelo zanimati delovanje človeškega telesa.