Špela Pirnat

violistka, master NLP coach, vodja ArSensei mojstrskih tečajev, mentor ArSensei

“izredno sposobna in nadarjena violistka z obetavno prihodnostjo”

Kot strastno glasbeno poustvarjalko jo lahko zasledimo v različnih vlogah; kot solistko, članico različnih orkestrov ali komorno glasbenico, v Sloveniji in v tujini (v Avstriji, Veliki Britaniji, na Hrvaškem, Nizozemskem, Madžarskem, v Švici…).

Kot solistka sodeluje s številnimi orkestri po svetu (Italija, Slovenija, Francija,…). Na festivalu “Festival des Anches d’Azur” v Saint-Tropezu je izvedla njej posvečeno noviteto slovenskega skladatelja Črta Sojarja Voglarja z naslovom “Viola na Duracell”. Dvakrat je že sodelovala na festivalu “Shanghai International Arts Festival” (Kitajska).

Špela ne skriva svoje velike ljubezni do komorne glasbe.

Redno sodeluje s priznanimi glasbeniki; solo violist slovitega orkestra “Tonkünstler” Nikita Gergusov, violončelistka Monika Leskovar, violinist Yury Revich, violinstka Wonji Kim Ozim… Z odličnim slovenskim pianistom Tadejem Horvatom, s katerim redno koncertirata in snemata, obeležujeta letos 7 obletnico delovanja dua “Pirnat-Horvat”.

Navdušeno se je odzvala tudi povabilu Monike Leskovar in se tako predstavila v njenem ciklu “Monika Leskovar in prijatelji” v sklopu “Osorskih glazbenih večeri” (Cres, Hrvaška). Violončelistka je o Špeli povedala: “Z velikim veseljem sem sodelovala z njo! Je fantastična glasbenica in violistka!”. V družbi vrhunskih glasbenikov se je predstavila tudi na festivalu “Euro Chamber Music Festival” v Gdańsku (Poljska). V letu 2020 je na povabilo nemške veleposlanice v Stockholmu postala ena izmed umetnic in umetnikov, ki so vključeni v “ACR” (Art Circle Residence) in se predstavila na treh koncertih na Švedskem. Leta 2021 je bila na turneji po Evropskih prestolnicah kot del “NBTrio” s kolegi glasbeniki iz Portugalske in Nemčije/Švice. V Novembru in Decembru 2022 je sodelovala na komornem koncertu “Iz EPK Novi Sad do GO!2025” s kolegi glasbeniki Stefanom Milenkovićem, Valentino Danelon, Enricom Bronzijem ter Markom Hatlakom.

Dejavna je tudi kot pedagoginja in je članica “European String Teachers Association” (ESTA). Violisti, ki jim je mentorica, dosegajo izjemne rezultate tako na tekmovanjih in koncertih, kot tudi na najrazličnejših avdicijah.

Ker želi združevati komunikacijske veščine in mentalni trening z glasbo, se je po želji po dodatnem znanju izobraževala na področju nevrolingvističnega programiranja (NLP) ter pridobila mednarodno priznani naziv “NLP master coach”, hkrati pa zaključila tudi 1. del študija transakcijske analize pri Dr. Milivojeviću. Trenutno ima naziv “TA praktikantka” in je v tretjem letu študija transakcijske analize pri Aleksandri Meško. Je aktivna coachinja in svetovalka, tako na osebnem, kot tudi študijskem in poslovnem področju.

Špela je ustanoviteljica “ArSensei, drevo znanja” ter mentorica in umetniška vodja mojstrskih glasbenih tečajev “ArSensei”, ki uspešno delujejo že od leta 2015.

Sebastian Bertoncelj, violenčelist

Sebastian Bertoncelj,
violončelist

Reden gost na domačih in tujih odrih, tako solistično kot tudi komorno. Prejemnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani, ki se strastno predaja pedagoškemu delu.

Veronika Vilar Brecelj,
violinistka

Sodi med zlato generacijo mlajših slovenskih violinistov. Večkratna zmagovalka državnih in mednarodnih tekmovanj.

Tadej Horvat,
pianist

Prejemnik številnih nagrad, ki je diplomiral v razredu pianistke Dubravke Tomšič Srebotnjak ter zaključil magisterij v Bernu. Solistično in komorno aktiven pianist, z bogatim pedagoškim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami..

Andrej Kos,
akordeonist

Andrej Kos je akordeonist, dejaven v klasični, džezovski in popularni glasbi. Leta 2021 je iz klasične harmonike z odliko magistriral na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Graz.

Eva Bras,
fizioterapevtka

Svojo glasbeno pot je pričela na glasbeni šoli Vinka Vodopivca v Ajdovščini, kjer je pričela z igranjem trobente. Kasneje jo je začelo zanimati delovanje človeškega telesa.