Špela Pirnat

violistka, master NLP coach, vodja ArSensei mojstrskih tečajev, mentor ArSensei

Špelo Pirnat je priznana solistka Rivka Golani opisala kot “izredno sposobno in nadarjeno violistko z obetavno prihodnostjo”.

Kot strastno glasbeno poustvarjalko jo lahko zasledimo v različnih vlogah; kot solistko, članico različnih orkestrov ali komorno glasbenico, v Sloveniji in v tujini (v Avstriji, Italiji, Veliki Britaniji, na Hrvaškem, Nizozemskem, Madžarskem, v Švici, Franciji,…).

Redno sodeluje s priznanimi glasbeniki; solo violist slovitega orkestra “Tonkünstler” Nikita Gergusov, violist Aleksandar Milošev, violončelistka Monika Leskovar, violinist Yury Revich in mnogi drugi. Z odličnim slovenskim pianistom Tadejem Horvatom, s katerim igrata v duu že vrsto let, poleg koncertne aktivnosti tudi snemata, med drugim sta snemala tudi arhivsko za RTV Slovenija – program Ars. Z njim, ter z drugimi raznolikimi komornimi zasedbami se je še posebej posvetila krstnim izvedbam del slovenskih skladateljev.

Kot solistka sodeluje s številnimi orkestri po svetu (Italija, Slovenija, Francija, …). Na festivalu “Festival des Anches d’Azur” v Saint-Tropezu je tako izvedla njej posvečeno noviteto slovenskega skladatelja Črta Sojarja Voglarja z naslovom “Viola na Duracell”.
Dvakrat je že sodelovala na festivalu Shanghai International Arts Festival (Kitajska). Navdušeno se je odzvala tudi povabilu Monike Leskovar in se tako predstavila v njenem ciklu “Monika Leskovar in prijatelji” v sklopu “Osorskih glazbenih večeri” (Osor – Cres, Hrvaška). Violončelistka je o Špeli povedala: “Z velikim veseljem sem sodelovala z njo! Je fantastična glasbenica in violistka! Zelo se veselim najinih naslednjih projektov”. Pred kratkim se je kot del mednarodne zasedbe vrhunskih glasbenikov predstavila tudi na festivalu “Euro Chamber Music Festival” v Gdańsku (Poljska).

Dejavna je tudi kot pedagoginja in je članica “European String Teachers Association” (ESTA). Njeni učenci dosegajo izjemne rezultate tako na tekmovanjih, koncertih kot tudi na sprejemnih preizkusih v višje ravni glasbenega izobraževanja.

Ker želi združevati mentalni trening z glasbo, se je po želji po dodatnem znanju začela izobraževati na področju nevrolingvističnega programiranja (NLP), kjer ima trenutno naziv “NLP praktik” (INLPTA, NLPEA, IANLP).

Je ustanoviteljica ArSensei ter mentorica in umetniška vodja mojstrskih tečajev “Ars longa, Vita brevis” (nov naziv: ArSensei glasbeni mojstrski tečaji), ki uspešno deluje že od leta 2015.

Sebastian Bertoncelj,
violončelist

Reden gost na domačih in tujih odrih – v preteklosti je sodeloval z orkestri Slovenske Filharmonije, RTV Slovenija, Akademije za glasbo in Festivala Bled

Veronika Vilar Brecelj,
violinistka

Sodi med zlato generacijo mlajših slovenskih violinistov. Večkratna zmagovalka državnih in mednarodnih tekmovanj.

Tadej Horvat
pianist

Leta 2005 z odliko diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu redne prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Junija 2007 je uspešno zaključil specialistični študij klavirja.

Barbara Camille Tanze,
strokovnjakinja za dihanje

Odrasla v Nemčiji, v Združenih Državah in v Švici. Študirala je petje in pevsko pedagogiko na Conservatoire de Lausanne pri prof. Erika Bill ter diplomirala leta 2006.