Sebastian Bertoncelj

violončelist, mentor ArSensei

Violončelist Sebastian Bertoncelj je reden gost na domačih in tujih odrih – v preteklosti je sodeloval z orkestri Slovenske Filharmonije, RTV Slovenija, Akademije za glasbo in Festivala Bled ter sodeloval z dirigenti, kot so Uroš Lajovic, Philipp von Steinaecker, En Shao, Loris Voltolini, Simon Dvoršak, Zoran Bičanin in Nenad Firšt. Solistično nastopa v okviru ciklov Glasbene mladine ljubljanske, Glasbene mladine Slovenije, Grajske harmonije, Festival Velenje, Festival Lent, Festival Nei Suoni dei Luoghi, Talenti al Teatro Bon idr. ter se intenzivno posveča komorni glasbi v Duu Longyka-Bertoncelj, Triu Isontius in drugih projektih, kjer je sodeloval z glasbeniki, kot so Miloš Mlejnik, Boštjan Lipovšek, Emma Steele, Christopher Tun Andersen, Lorenzo Cossi, Wonji Kim Ozim, Johannes in Erwin Kropfitsch ter Luz Leskowitz. Sebastian Bertoncelj se je poleg dolgoletnega študija pri prof. Milošu Mlejniku na ljubljanskem Konservatoriju in Akademiji za glasbo izpopolnjeval še v Stuttgartu pri Conradinu Brotbeku, Luzernu pri Christianu Poltéri in Salzburgu pri Enricu Bronziju, pri čemer ga velikodušno podpira Fundacija Viktoria.

Poleg številnih prvih nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih je prejemnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo ter nagrade Yamahinega glasbenega sklada.

Kot predan pedagog poučuje na glasbeni šoli v Slovenski Bistrici ter glasbeni šoli in glasbeni gimnaziji v Celju, svoje bogato glasbeno znanje pa mlajšim generacijam vsako leto predaja tudi v okviru mojstrskih tečajev “Ars longa, Vita brevis” (glasbeni mojstrski tečaji ArSensei).

 
 

Špela Pirnat,
violistka

Mednarodno uveljavljena violistka in ustanoviteljica ArSensei, pedagoginja mladim violistom in komornim skupinam, coachinja in študentka psihologije. Koncertira doma in v tujini, tako orkestrsko, komorno, kot tudi solistično.

Veronika Vilar Brecelj,
violinistka

Sodi med zlato generacijo mlajših slovenskih violinistov. Večkratna zmagovalka državnih in mednarodnih tekmovanj.

Tadej Horvat,
pianist

Prejemnik številnih nagrad, ki je diplomiral v razredu pianistke Dubravke Tomšič Srebotnjak ter zaključil magisterij v Bernu. Solistično in komorno aktiven pianist, z bogatim pedagoškim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami.

Andrej Kos,
akordeonist

Andrej Kos je akordeonist, dejaven v klasični, džezovski in popularni glasbi. Leta 2021 je iz klasične harmonike z odliko magistriral na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost Graz.

Eva Bras,
fizioterapevtka

Svojo glasbeno pot je pričela na glasbeni šoli Vinka Vodopivca v Ajdovščini, kjer je pričela z igranjem trobente. Kasneje jo je začelo zanimati delovanje človeškega telesa.