Sebastian Bertoncelj

violončelist, mentor ArSensei

Violončelist Sebastian Bertoncelj je reden gost na domačih in tujih odrih – v preteklosti je sodeloval z orkestri Slovenske Filharmonije, RTV Slovenija, Akademije za glasbo in Festivala Bled ter sodeloval z dirigenti, kot so Uroš Lajovic, Philipp von Steinaecker, En Shao, Loris Voltolini, Simon Dvoršak, Zoran Bičanin in Nenad Firšt. Solistično nastopa v okviru ciklov Glasbene mladine ljubljanske, Glasbene mladine Slovenije, Grajske harmonije, Festival Velenje, Festival Lent, Festival Nei Suoni dei Luoghi, Talenti al Teatro Bon idr. ter se intenzivno posveča komorni glasbi v Duu Longyka-Bertoncelj, Triu Isontius in drugih projektih, kjer je sodeloval z glasbeniki, kot so Miloš Mlejnik, Boštjan Lipovšek, Emma Steele, Christopher Tun Andersen, Lorenzo Cossi, Wonji Kim Ozim, Johannes in Erwin Kropfitsch ter Luz Leskowitz. Sebastian Bertoncelj se je poleg dolgoletnega študija pri prof. Milošu Mlejniku na ljubljanskem Konservatoriju in Akademiji za glasbo izpopolnjeval še v Stuttgartu pri Conradinu Brotbeku, Luzernu pri Christianu Poltéri in Salzburgu pri Enricu Bronziju, pri čemer ga velikodušno podpira Fundacija Viktoria.

Poleg številnih prvih nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih je prejemnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo ter nagrade Yamahinega glasbenega sklada.

Kot predan pedagog poučuje na glasbeni šoli v Slovenski Bistrici ter glasbeni šoli in glasbeni gimnaziji v Celju, svoje bogato glasbeno znanje pa mlajšim generacijam vsako leto predaja tudi v okviru mojstrskih tečajev “Ars longa, Vita brevis” (glasbeni mojstrski tečaji ArSensei).

 
 

Špela Pirnat,
violistka

Priznana solistka Rivka Golani je Špelo opisala kot “izredno sposobno in nadarjeno violistko z obetavno prihodnostjo”.

Veronika Vilar Brecelj,
violinistka

Dodiplomski študij violine z odliko zaključila na Universität der Künste v Berlinu. Deluje kot profesorica violine na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Je večkratna prvonagrajenka državnih in mednarodnih tekmovanj.

Tadej Horvat
pianist

Leta 2005 z odliko diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu redne prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Junija 2007 je uspešno zaključil specialistični študij klavirja.

Barbara Camille Tanze,
strokovnjakinja za dihanje

Odrasla v Nemčiji, v Združenih Državah in v Švici. Študirala je petje in pevsko pedagogiko na Conservatoire de Lausanne pri prof. Erika Bill ter diplomirala leta 2006.

Eva Bras,
fizioterapevtka

Svojo glasbeno pot je pričela na glasbeni šoli Vinka Vodopivca v Ajdovščini, kjer je pričela z igranjem trobente. Kasneje jo je začelo zanimati delovanje človeškega telesa.