Barbara Camille Tanze

strokovnjakinja za dihanje

Barbara Camille Tanze je odrasla v Nemčiji, v Združenih Državah in v Švici. Študirala je petje in pevsko pedagogiko na Conservatoire de Lausanne pri prof. Erika Bill ter diplomirala leta 2006.

Kot profesorica petja je delala 2 leti na glasbeni šoli Frana Gerbiča Cerknica ter dala individualne ure petja v Švici in v Sloveniji, kot profesorica dikcije pa je bila gostujoča predavateljica na Mozarteumu v Salzburgu (razred prof. Brede Zakotnik). Leta 2013 je ustanovila studio Voice up! za zdravo uporabo glasu in optimalno dihanje v Cerknici, ki je od 2018 Zavod Voice up za izobraževanje in raziskovanje in nudi pevsko izobraževanje, laringalno masažo (masaža grla), individualne ure optimalnega dihanja za pevce, govorce, športnike in druge ter skupinske delavnice na področju dihanja in glasu.

Barbara se od leta 2013 intenzivno izobražuje iz različnih dihalnih in manualnih metod (MDH Breathing Coordination, Foundations in Manual Therapy (laryngeal massage), Art of Breath, Breathe to Perform…) Leta 2016 je zaključila certifikat 2. stopnje MDH Breathing Coordination, kar pomeni da je usposobljena za delo s patologijami kot astma, KOPB, različne vokalne patologije itd. Od leta 2019 sodeluje z raznimi organizacijami, ki se ukvarjajo z raziskovanje optimalnega dihanja za boljše duševno zdravje za mlade, učinkovito dihanje za športnike (HHP Foundation, Physiology First) in razvije orodja za ozaveščanje optimalne dihalne mehanike pri petju. O svojem delu predava na celem svetu: v Londonu za organizacijo Ultimate Artists, na Poljskem ter v Španiji za World Voice Teachers Expo, v Los Angelesu je predstavila svojo raziskavo o učinku optimalnega dihanja za športnike, v Avstraliji je poučevala delavnice na Pacific Opera Company v Sydney-u ter za Adelaide State Opera. Deli znanje tudi kot gostja na različnih podcastih, na primer na kanalu Beth Roars na youtubu ter na strani musicmindandmovement.com ter na svojem profilu na Instagramu. Kot del ekipe ”Ars longa, Vita brevis” (ArSensei) deluje od leta 2017.

 
 

Špela Pirnat,
violistka

Priznana solistka Rivka Golani je Špelo opisala kot “izredno sposobno in nadarjeno violistko z obetavno prihodnostjo”.

Sebastian Bertoncelj,
violončelist

Reden gost na domačih in tujih odrih – v preteklosti je sodeloval z orkestri Slovenske Filharmonije, RTV Slovenija, Akademije za glasbo in Festivala Bled

Veronika Vilar Brecelj,
violinistka

Dodiplomski študij violine z odliko zaključila na Universität der Künste v Berlinu. Deluje kot profesorica violine na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Je večkratna prvonagrajenka državnih in mednarodnih tekmovanj.

Tadej Horvat
pianist

Leta 2005 z odliko diplomiral na ljubljanski Akademiji za glasbo v razredu redne prof. Dubravke Tomšič Srebotnjak. Junija 2007 je uspešno zaključil specialistični študij klavirja.

Eva Bras,
fizioterapevtka

Svojo glasbeno pot je pričela na glasbeni šoli Vinka Vodopivca v Ajdovščini, kjer je pričela z igranjem trobente. Kasneje jo je začelo zanimati delovanje človeškega telesa.