Utrinek s poletne glasbene edicije ArSensei 2021

Med 9. in 16. julijem so mladi violinisti, violisti, violončelisti ter pianisti, prvič v glasbeni šoli Nova Gorica, aktivno sodelovali na magični 7. poletni glasbeni ediciji ArSensei mojstrskih tečajev.

V prijetnem okolju dijaškega doma Nova Gorica so s fizioterapevtko in strokovnjakinjo za manualno terapijo, Tino Bizjak, izvajali vaje za boljšo držo pri igranju ter vaje za boljše počutje na splošno. Tina se je v času poletne edicije ArSensei v sklopu individualne ure inštrumenta posvetila tudi vsakemu posamezniku posebej.

Med individualnim in skupinskim delom s strokovnjakinjo za dihanje, Barbaro Tanze, so udeleženci spoznali tudi pomembnost pravilnega in učinkovitega dihanja ne samo na kvaliteto življenja, ampak tudi na igranje in premagovanje treme. Zelo zanimiva je bila tudi delavnica na tematiko povezave dihanja in našega srčnega utripa.

Z glasbenico in trenerko mentalnega treninga in komunikacijskih veščin, Špelo Pirnat, so udeleženci na delavnici razvijali svoje kreativno razmišljanje in poglabljali svoje znanje o poznavanju sebe ter pomembnosti delovanja v skupini.

V vmesnem času ni manjkalo priložnosti za spoznavni večer, družabne igre ter ekipno sodelovanje na prvi ArSenseiadi, nastali na pobudo naše spremljevalne ekipe (Klavdija Ketiš in Smiljan Tomljanovič), ki se na željo udeležencev gotovo nadaljuje tudi na prihodnji poletni ediciji ArSensei.

Napredek, narejen v času dela z odličnimi in mednarodno priznanimi mentorji inštrumentov, Tadejem Horvatom, Špelo Pirnat, Nejcem Avbljem in Sebastianom Bertoncljem, so udeleženci poletne glasbene edicije ArSensei pokazali na dveh zaključnih koncertih.

Mnenja udeležencev

Celotna kombinacija mi je super! Kako lahko združujemo igranje našega inštrumenta z napredkom telesno, miselno…

Opažam velik premik pri svojem igranju ter dojemanju glasbe. Hvala vsem.

Všeč so mi bili programi zvečer, prosta vaja inštrumenta, razporejenost dejavnosti…

Fullllllll hvala za vse 🙂

Spremenilo se je moje razmišljanje o igranju inštrumenta in delovanju kot človek.

Zaradi delavnic s fizioterapevtko Tino Bizjak lahko igram bolj sproščeno. Pri delavnici s Špelo Pirnat smo videli, da je sodelovanje pomembno in prav tako tudi samostojno delo.

Zelo bi pohvalil idejo za organizacijo ArSenseiade in pohvalo za igranje športnih in družabnih iger, mislim, da smo se prek njih najbolj povezali.

Delavnice so mi bile zelo všeč, ker so mi pomagale izboljšati držo ter dihanje.

Po delavnici za delu na dihanju z Barbaro sem se počutil bolj umirjen in sproščen. Delavnica s Špelo Pirnat mi je pomagala razgibati mojo domišljijo.

Spremljevalna ekipa, Klavdija in Smiljan sta bila oba zelo pozorna in prijazna.

Zelo sem zadovoljna s profesorjem inštrumenta in vsemi ostalimi mentorji.

Deli objavo:

Zadnje objave