Utrinki s poletnega glasbenega mojstrskega tečaja ArSensei 2020

Med 5. in 12. julijem so mladi violinisti, violisti, violončelisti ter pianisti v glasbeni šoli Sevnica nadgrajevali svoje glasbeno znanje.

V sproščenem vzdušju narave so na sevniškem gradu s fizioterapevtko in strokovnjakinjo za manualno terapijo, Tino Košir, izvajali vaje za boljše počutje ter držo pri igranju.

Med individualnim in skupinskim delom s strokovnjakinjo za dihanje, Barbaro Tanze, so udeleženci spoznali tudi pomembnost pravilnega in učinkovitega dihanja ne samo na kvaliteto življenja, ampak tudi na igranje in premagovanje treme.

Vse skupaj je zaokrožila še delavnica mentalnega treninga, z glasbenico in trenerko mentalnega treninga in komunikacijskih veščin, Špelo Pirnat, na kateri so udeleženci razvijali svoje kreativno razmišljanje in poglabljali svoje znanje o poznavanju sebe in kako se umiriti pred koncerti, tekmovanji…

V vmesnem času ni manjkalo priložnosti za spoznavni večer, družabne igre ter ogled sevniškega gradu.

Napredek, narejen v času lekcij inštrumenta z odličnimi in mednarodno priznanimi mentorji inštrumentov, Tadejem Horvatom, Špelo Pirnat, Nejcem Avbljem in Sebastianom Bertoncljem, so udeleženci pokazali na kar dveh zaključnih koncertih.

Deli objavo:

Zadnje objave