V 3 dneh bomo podrobno preučevali delovanje glasu in dihanja tako v teoriji kot v praksi. Pri tem nam bodo pomagale praktične vaje ter inovativni pristopi, ki jih je razvila Barbara Tanze v zadnjih letih. Na urniku bodo tako skupinska predavanja kot tudi individualne ure, v katerih bo vsak pevec/vsaka pevka lahko spoznala različne “skrite” dele svojega instrumenta. Vključene so tudi individualne manualne obravnave za boljše glasovno počutje, laringalna masaža in izdelovanje osebnega načrta vaj za naprej.

Barbara Tanze je izkušena pevka in vokalna pedagoginja ter Ustanoviteljica zavoda Voice up za raziskovanje in Izobraževanje. Od leta 2013 se dodatno izobražuje iz različnih dihalnih tehnik ter s študijem manualne terapije in laringalne masaže. Redno predava na različnih institucijah tako v živo kot preko spleta (KMH Stockholm, Pacific Opera Company Sydney, Vocal Health Education, Ultimate Artists, Modern Vocal Training, Vocology in practice in drugi). Leta 2023 je izšla njena prva knjiga, “Take a deep breath, Charlie” pri založbi New Voice Publishing v Veliki Britaniji.

Delavnica se bo dogajala v dijaškem domu Nova Gorica v okviru 10. poletne glasbene edicije ArSensei. Med časom delavnice je aktivnim udeležencem omogočena tudi udeležba na skupinskih delavnicah, ki bodo organizirane za udeležence instrumentaliste (delavnice s fizioterapevtko, delavnica mentalne priprave s strokovnjakinjo na večih področjih psihologije in pa delavnica presenečenja, ki se bo zgodila 8. julija – katera delavnica to bo, boste izvedeli kmalu).

Na voljo je 5 mest za aktivno udeležbo ter 5 mest za pasivno udeležbo.

Več o tem, kaj vam ponuja aktivna in kaj pasivna udeležba ter prijavnico najdete tukaj: