violistka, master NLP coach, vodja ArSensei mojstrskih tečajev, mentor ArSensei

Špelo Pirnat je priznana solistka Rivka Golani opisala kot “izredno sposobno in nadarjeno violistko z obetavno prihodnostjo”.

Kot strastno glasbeno poustvarjalko jo lahko zasledimo v različnih vlogah; kot solistko, članico različnih orkestrov ali komorno glasbenico, v Sloveniji in v tujini (v Avstriji, Italiji, Veliki Britaniji, na Hrvaškem, Nizozemskem, Madžarskem, v Švici, Franciji,…).

Redno sodeluje s priznanimi glasbeniki; solo violist slovitega orkestra “Tonkünstler” Nikita Gergusov, violist Aleksandar Milošev, violončelistka Monika Leskovar, violinist Yury Revich in mnogi drugi. Z odličnim slovenskim pianistom Tadejem Horvatom, s katerim igrata v duu že vrsto let, poleg koncertne aktivnosti tudi snemata, med drugim sta snemala tudi arhivsko za RTV Slovenija – program Ars. Z njim, ter z drugimi raznolikimi komornimi zasedbami se je še posebej posvetila krstnim izvedbam del slovenskih skladateljev.

Kot solistka sodeluje s številnimi orkestri po svetu (Italija, Slovenija, Francija, …). Na festivalu “Festival des Anches d’Azur” v Saint-Tropezu je tako izvedla njej posvečeno noviteto slovenskega skladatelja Črta Sojarja Voglarja z naslovom “Viola na Duracell”.
Dvakrat je že sodelovala na festivalu Shanghai International Arts Festival (Kitajska). Navdušeno se je odzvala tudi povabilu Monike Leskovar in se tako predstavila v njenem ciklu “Monika Leskovar in prijatelji” v sklopu “Osorskih glazbenih večeri” (Osor – Cres, Hrvaška). Violončelistka je o Špeli povedala: “Z velikim veseljem sem sodelovala z njo! Je fantastična glasbenica in violistka! Zelo se veselim najinih naslednjih projektov”. Pred kratkim se je kot del mednarodne zasedbe vrhunskih glasbenikov predstavila tudi na festivalu “Euro Chamber Music Festival” v Gdańsku (Poljska).

Dejavna je tudi kot pedagoginja in je članica “European String Teachers Association” (ESTA). Njeni učenci dosegajo izjemne rezultate tako na tekmovanjih, koncertih kot tudi na sprejemnih preizkusih v višje ravni glasbenega izobraževanja.

Ker želi združevati mentalni trening z glasbo, se je po želji po dodatnem znanju začela izobraževati na področju nevrolingvističnega programiranja (NLP), kjer ima trenutno naziv “NLP praktik” (INLPTA, NLPEA, IANLP).

Je ustanoviteljica ArSensei ter mentorica in umetniška vodja mojstrskih tečajev “Ars longa, Vita brevis” (nov naziv: ArSensei glasbeni mojstrski tečaji), ki uspešno deluje že od leta 2015.

Za vas skrbimo