Sebastian Bertoncelj, violončelist, mentor ArSensei

 

Violončelist Sebastian Bertoncelj je reden gost na domačih in tujih odrih – v preteklosti je sodeloval z orkestri Slovenske Filharmonije, RTV Slovenija, Akademije za glasbo in Festivala Bled ter sodeloval z dirigenti, kot so Uroš Lajovic, Philipp von Steinaecker, En Shao, Loris Voltolini, Simon Dvoršak, Zoran Bičanin in Nenad Firšt. Solistično nastopa v okviru ciklov Glasbene mladine ljubljanske, Glasbene mladine Slovenije, Grajske harmonije, Festival Velenje, Festival Lent, Festival Nei Suoni dei Luoghi, Talenti al Teatro Bon idr. ter se intenzivno posveča komorni glasbi v Duu Longyka-Bertoncelj, Triu Isontius in drugih projektih, kjer je sodeloval z glasbeniki, kot so Miloš Mlejnik, Boštjan Lipovšek, Emma Steele, Christopher Tun Andersen, Lorenzo Cossi, Wonji Kim Ozim, Johannes in Erwin Kropfitsch ter Luz Leskowitz. Sebastian Bertoncelj se je poleg dolgoletnega študija pri prof. Milošu Mlejniku na ljubljanskem Konservatoriju in Akademiji za glasbo izpopolnjeval še v Stuttgartu pri Conradinu Brotbeku, Luzernu pri Christianu Poltéri in Salzburgu pri Enricu Bronziju, pri čemer ga velikodušno podpira Fundacija Viktoria.

Poleg številnih prvih nagrad na domačih in mednarodnih tekmovanjih je prejemnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo ter nagrade Yamahinega glasbenega sklada.

Kot predan pedagog poučuje na glasbeni šoli v Slovenski Bistrici ter glasbeni šoli in glasbeni gimnaziji v Celju, svoje bogato glasbeno znanje pa mlajšim generacijam vsako leto predaja tudi v okviru mojstrskih tečajev “Ars longa, Vita brevis” (glasbeni mojstrski tečaji ArSensei).

Za vas skrbimo